Uncategorized

Acknowledge your feelings

I am someone who really needs structure in her life. I’m an impulsive and fluttery person and structure and predictability keep me balanced. That sounds kinda boring, but because of my personality I really need this in my life. I always long for change and new things to happen, but as soon as it’s there it throws me off my game.

The urge to binge
So what enormous life changing things happened to me? Well, my boyfriend and me used to have the same working schedules. So I got used to have dinner together, workout together, be a couch potatoes together and go to sleep together. I might make it sound like we never did anything apart, we do live our separate lives, but I just got really used to spending our evenings like this. Anyway, my BF recently got a new job. Therefore he now has another working schedule than me, and that means that I have to spend (most) of my weeknights alone. I like spending time by myself (watching Pretty Little Liars, polishing my nails, taking a long warm bath etc.) but to me it has a downside as well: I feel the urge to give into binges again. It’s something that I didn’t have to deal with for a long time, and I have to be honest; this urge kinda scares me. I worked so hard to get where I am today, and I’m just really scared that I relapse back into my old behaviour.

Social control
I tried to analyze why this urge is suddenly bugging me again, and I think it has something to do with the fact that there is no one around to keep an eye on me. It’s not like Cees (my BF) is always telling me what to eat and what not, but his presence feels like social control to me. And without him being around, this form of social control is gone. It makes sense though, because if I look back on the eating disorder I had, it got better as soon as Cees and me started living together. I couldn’t (and wouldn’t) eat in secrecy anymore so I had to break these bad habits.

Acknowledge your feelings
I never wanna go back to where I came from so I’m going to fight this urge with every piece of willpower in my body. To me, the first step was to discuss this problem with my boyfriend. It might seem easier to bury your problems under a pile of your favourite comfort food, but it doesn’t solve anything. Saying it out loud made the problem even more real and forced me to go deal with my shit.

So whenever you are worked up, sad, angry or stressed about something: acknowledge your feelings! It’s to the first step to recovery 😉

Leave a Comment

Comments

 1. Sandra

  Dit komt mij echt bekend voor! Ik ben meestal 1 tot 2 uur eerder thuis dan mijn vriend en in die tijd gaat het met eten regelmatig fout. Ook als hij moet overwerken heb ik het heel moeilijk. Ik vecht er heel hard tegen maar het is erg lastig!

  • Anna

   He Sandra, wat fijn om te horen dat ik niet de enige ben die met die probleem struggled! Thanks voor je support. Als je volgende keer de urge krijgt, denk dan maar aan dit artikel 🙂 Dan doe ik hetzelfde! Liefs Anna

 2. Joysfulness

  Hi Anna,

  Heel erg herkenbaar dit! Mijn vriend is sinds kort ook begonnen met een nieuwe baan (onregelmatig). Dit betekend dat hij weekenden werkt, nachten, ochtenden of avonden… Ik merk dat ik, wanneer wij samen thuis zijn, minder snel naar een zak chips grijp of iets dergelijks. Maar zo gauw er niemand is om de ‘orde’ te bewaren gaat het mis… Niet dat hij zegt dat ik iets wel of niet mag eten, maar meer omdat ik dat dan gewoon niet doe… Ik hoop dat jij hier binnenkort een ritme in gaat vinden. Mijn uitweg tot nu toe is sporten 😉 (helaas kan dit niet altijd)…

  Dikke kus,
  Joyce

  • Anna

   He Joyce,

   Dankjewel voor je opbeurende berichtje. Het is echt fijn om te horen dat iemand zich goed kan verplaatsen in mijn situatie. Ik merk dat ik er al steeds beter een ritme in ga vinden. Nu volhouden! Jij ook succes, samen zijn we sterk 🙂 Liefs Anna

 3. natascha

  Hoi anna, je bent zeker niet de enige! Zodra mijn vriend met vrienden op stap is een avondje, krijg ik alweer zin om te snoepen. Dan denk ik, nog even snel naar de winkel om zo’n klein bakje ijs van hertog te halen (mmh). Daar ben ik nog niet zo sterk in. Dat gevoel te onderdrukken haha. Gelukkig komt het niet zo heel vaak voor en geniet ik er lekker van.

  Volgende dag maar weer even een extra ronde doen van de bbg van kayka itsines 😉

  • Anna

   Heey Natascha, dankjewel voor je berichtje. Gelukkig zijn er ook kleine bakjes ijs van Hertog! Dan kun je genieten en blijft de schaden toch beperkt! En wat leuk dat je Kaya Itsines doet. Bevallen de workouts je goed? Zet m op! Liefs Anna

 4. Lotta

  Hey! Knap dat je deze kwetsbare kant van jou met de andere fitgirls wilt delen. Mijn ervaring is dat het heel belangrijk is om de oorzaak van die eetdrang te achterhalen. Als het je lukt om die achterliggende gedachtes & gevoelens helder te krijgen, is het vaak ook makkelijker om in te grijpen 🙂 sowieso supergoed dat je het er met je vriend over hebt gehad, die openheid is heel belangrijk! Believe in yourself, weet zeker dat je het weer op de rit krijgt! Liefs, Lotta

  • Anna

   Hi Lotta, thanks voor je berichtje. Het schrijven van dit soort artikelen werkt voor mij altijd een beetje therapeutisch. En als ik daarna dit soort lieve reacties krijg dan is het helemaal fijn. Ik probeer inderdaad stil te staan bij het gevoel wat ik heb op het moment dat ik zo’n urge krijg. Als ik dat negeer dan kom ik in zo’n waas en dan is het heel moeilijk om het onder controle te krijgen. Maar ik merk dat ik al weer op de goede weg ben, dus ik ga gewoon door! Thanks again 🙂 Liefs

   • Lotta

    Hey! Supergoed joh! Volgens mij ben je echt goed bezig!! Zet ‘m op! 🙂 Liefs, Lotta

 5. pema

  Hee dit is heel erg fijn om te lezen omdat ik hier ook erg lastig van heb afentoe, en ik me geen raad wist. Zo veel steun geeft dit:)!